پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/02/20

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس کودکان مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد از برگزاری کارگاه احیاء کودکان، شیرخوران و انسداد راه هوایی کودکان در این مرکز خبر داد.

کارشناس کودکان مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد از برگزاری کارگاه احیاء کودکان، شیرخوران و انسداد راه هوایی کودکان در این مرکز خبر داد.



به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ مریم صیادی گفت: احیای قلبی ریوی-مغزی یک عملیات حیات بخش است كه به كمک آن تنفس و گردش خون فرد مصدوم حفظ شده تا از نرسیدن موادغذایی و اكسیژن به مغز و نهایتا مرگ مغزی وی جلوگیری شود.


وی عنوان داشت: اگر ضربان قلب از بین برود 15ثانیه بعد هوشیاری از بین میرود، 60ثانیه بعد تنفس هم از بین میرود، 60 ثانیه بعد بعلت تحریک سمپاتیک مردمک گشاد میشود و در نهایت 4 تا 6 دقیقه بعد مغز آسیب می بیند.



وی افزود: از زمان مرگ بالینی ظاهری(4 - 6)دقیقه اول باید احیای قلبی تنفسی برای بیمار شروع شود، كه به آن زمان طلایی می گویند.



وی ادامه داد: علل اصلی مرگ و میر شیرخواران ناهنجاری های مادرزادی، عوارض ناشی از نارس بودن و سندرم مرگ ناگهانی شیرخوار و مصدومیت ناشی از سوانح و حوادث می باشد.



کارشناس مرگ و مانا شهرستان بویراحمد، اظهار داشت:  زنجیره بقا شامل مراحل پیشگیری،  احیای قلبی ریوی زودهنگام،  دسترسی سریع به خدمات اورژانس،  ارائه سریع احیای پیشرفته و  مراقبت های جامع بعد از ایست قلبی می باشد.



دلشاد زلفی یادآور شد: سه حلقه اول این زنجیره احیای پایه کودکان را تشکیل می دهد که حلقه اول این زنجیره مهمترین اقدام در کاهش مرگ و میر کودکان به ویژه در  سوانح و حوادث است.



وی تصریح کرد: سهم مرگ کودکان ناشی از سوانح و حوادث در مقایسه با سایر علل با افزایش سن بیشتر می شود و این موضوع خود اهمیت و تاکید بر پیشگیری از آسیب ها را در کاهش مرگ و میر می رساند.



در پایان کارشناس کودکان مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد مراحل احیا  را ارزیابی ایمنی فرد احیاگر  و کودک مصدوم،  بررسی نیاز به احیا و پاسخ دهی مصدوم،  ارزیابی تنفس،  ماساژقلبی،  باز کردن راه هوایی و تهویه ( تنفس کمکی دادن)، هماهنگی بین فشردن قفسه سینه و تنفس و  اطلاع رسانی به اورژانس عنوان کرد.